COACHING

Regie pakken

Het huidige leven vraagt veel van ons, we hebben verschillende rollen en doen ons best om als partner, ouder, werknemer, vriend, dochter of zoon er te zijn voor die ander, maar zijn we er ook genoeg voor onszelf? Zet jij jezelf op de eerste plek, zorg jij goed voor jezelf, geef jij altijd je grenzen aan? Leef jij je mooiste leven?

Regie pakken, daar sta ik voor. Maar hoe doe je dat? Hoe geef je sturing aan je leven, hoe maak je keuzes, hoe zorg je voor balans, hoe blijf je trouw aan jezelf? Tijdens de coaching staan jij en jouw vraag centraal. Ik zet bakopdrachten in om helder te krijgen hoe jij zaken aanpakt, hoe jij leert en waar kansen tot groei en verandering zitten. Samen werken we aan het recept van jouw leven.

Waar ervaar jij last?

Het is zondagavond en je staat stil bij de week die komen gaat, de lijst met to do is alweer lang, hoe gaat het allemaal passen en dan moet de week nog beginnen. Wanneer ga je stoppen met rennen en regelen, hoe maak je tijd voor jezelf vrij zonder je schuldig te voelen, hoe kun je stoppen met mopperen op je naasten omdat je baalt van je eigen drukte? Hoe zorg je goed voor jezelf als ondernemer? Herkenbaar? Een gezonde balans tussen werk en privé is een uitdaging, maar geen onmogelijke. Tijdens de coaching help ik je prioriteren en grenzen stellen zodat jij stopt met rennen en je meer energie hebt.

Het is tijd om naar bed te gaan, maar je hoofd is nog vol met gedachten, met beren op de weg met gepieker. Of wie weet sta jij juist op met een vol hoofd, vol ‘moetjes’ voor de dag die komen gaat. Hoe kun je je hoofd leegmaken, zaken loslaten en juist omarmen wat er is? Hoe ga je om met verwachtingen van jezelf en van anderen? Hoe kom je los van oude patronen? Tijdens de coaching brengen we samen de storende gedachten en patronen in kaart en kijken we wat je ervan kunt leren, zodat je ze kunt vervangen door helpende strategieën, je anders gaat handelen en jij je veel beter gaat voelen.

Je krijgt feedback van een klant, collega, partner of vriend en het maakt je ontzettend onzeker. Je hebt last van het gedrag van de ander en zou er graag iets van willen zeggen, feedback willen geven, maar weet niet hoe. Is dit enkel een kwestie van lef en moed of zijn er manieren om het geven en ontvangen van feedback te vergemakkelijken? Jazeker, en ik help je er graag bij.

Persoonlijk leiderschap, de baan van je dromen, trouw aan jezelf blijven, (toekomst)keuzes maken die bij jou passen, grenzen aangeven, het zijn allemaal voorbeelden van thema’s die centraal kunnen staan tijdens coaching.

Het recept van je leven

Om helder te krijgen of ik iets voor je kan betekenen, hebben we eerst een vrijblijvend en oriënterend telefonisch gesprek waarbij ik veel vragen stel en jouw verlangen, wens en doel centraal zet. Waar wil je naartoe en waar wil je vanaf?

Als we beiden een klik ervaren en ik vind dat ik iets voor je kan betekenen dan doe ik je een voorstel voor een traject. Misschien heb je voldoende aan een 1-op-1 coachingsdag in de kookstudio, misschien plakken we daar nog wat coachsessies aan vast of wie weet zijn 3 tot 5 sessies van 90 minuten voldoende. Verschillende factoren bepalen dit.

Maar Anouk, hoe zit dat nu met dat bakken tijdens de coaching? Nou, ik zet bakken in als middel, want we kunnen samen praten over hoe jij zaken aanpakt, maar iets doen maakt kraakhelder welke strategieën jij hanteert, welke gedachten je belemmeren of helpen en welk patroon steeds terugkeert en je niet brengt waar je wilt zijn. Wie weet denk jij duidelijk te communiceren, maar pakt dat in de praktijk anders uit.

Stel je hebt moeite met het aangeven van grenzen, met veranderingen of met presteren onder druk. Vervolgens geef ik je een bakopdracht met tijdsdruk waarvoor je uit je comfortzone moet. Wie weet stoor ik je tijdens het bakken met allerlei vragen. Lukt het jou dan om grenzen aan te geven? Wat ervaar jij op zo’n moment aan belemmerende gedachten? Welk hardnekkig patroon steekt de kop op? En nog mooier, welke vaardigheden kan ik meteen aanbieden zodat je leert grenzen aan te geven, welke helpende gedachten kunnen we samen formuleren en welke competenties zie ik jou inzetten om de opdracht positief tot een einde te brengen? Het levert, naast het praten over jouw thema en ontwikkelbehoefte, veel materiaal op hoe jij handelt, stuurt en regie pakt. En als je het tijdens het bakken kunt, dan kan je die vaardigheden ook inzetten in de opvoeding, in gesprekken met je partner of op je werk.

Als opgeleid pedagoog, hulpverlener en docent, heb ik veel kennis, ervaring en vaardigheden in huis om in te zetten als coach. Na mijn middelbare schooltijd behaalde ik mijn HBO diploma Pedagogiek en in de 10 jaar dat ik werkte als gezinshulpverlener volgde ik meerdere HBO+ opleidingen voor ambulante gezinsbegeleiding, in het systeemgericht werken en tot MST therapeut. Daarna werkte ik 11 jaar als docent in het HBO, behaalde ik mijn Master Social Work and Innovation en certificaten voor didactiek en toetsing.

Oh ja, na dit ‘opscheprondje’ met betrekking tot opleiding en werkervaring is het goed om te vermelden dat ik al ruim 18 jaar moeder ben, iets waar geen opleiding voor is, maar het is de rol in mijn leven waarin ik veel competenties verwierf en nog steeds verwerf. Ik sta voor een leven lang leren en reflecteren. Iedere dag weer probeer ik het beste in mezelf naar boven te halen en ik wandel graag een tijd met jou mee om te werken aan het recept van jouw leven.

Mijn werkwijze is warm, directief, spiegelend, reflectief, systeemgericht, positief, activerend en motiverend. Ik neem veel waar en zal dat ook terugkoppelen. Zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden en helpen jou niet om verder te komen. Dus soms is een figuurlijke ‘schop onder je kont’ nodig en benoem ik iets wat jij zelf al weet maar toch even van een ander moet horen. De kern van mijn werkwijze blijft echter vragen stellen, zodat jij tot nieuwe inzichten komt. Het inzetten van werkvormen is de tweede pijler, omdat iets doen soms meer inzicht geeft dan erover praten. Dus aan de bak jij!

Jouw investering

Jouw vraag en wensen bepalen het traject en dus ook de duur, vorm en invulling. Ik maak een plan op maat, want jij bent uniek en weet wat je nodig hebt en wat je wilt bereiken. Misschien krijg je dit op voorhand nog onvoldoende helder of eenduidig geformuleerd, maar samen lukt ons dat zeker.

De kosten variëren van €99,- excl. btw voor een gesprek van 90 minuten tot €999,- excl. btw voor een 1-op-1 coachingsdag met bakopdrachten in de kookstudio. Aan deze dag gaat een voorbereidingsopdracht vooraf en achteraf krijg je een opdracht en een telefonische sessie om het geleerde te vertalen naar de praktijk.

Ben je toe aan verandering, wil je stappen gaan zetten en wil je meer informatie over de verschillende trajecten, neem dan zeker contact met me op voor een vrijblijvend oriënterend telefoongesprek. Laten we samen bekijken hoe het recept van jouw leven eruit ziet, waar je het kan herschrijven, welke ingrediënten je mag weglaten en toevoegen, hoe je het nieuwe recept kunt gaan bakken en wat dat je oplevert in je leven. Dat smaakt toch naar meer!