Project omschrijving

Bananen bessen brood

Hoe lekker ik zoetigheid ook vind, ik probeer gezond en bewust te leven en balans te houden in wat ik eet. Voor de kinderen vind ik het ook belangrijk dat ze gezonde voedzame tussendoortjes eten. Bananenbrood maak ik op het moment dat ik zie dat er te veel bananen in mijn fruitschaal liggen en ze te rijp worden. Door te variëren met de hoeveelheden fruit en noten kun je dit bananenbrood rijker of lichter maken. Leg een plakje bananenbrood op een bordje, schep er wat verse kwark naast, eventueel nog wat honing en vers fruit en je hebt een feestelijk ontbijt.

  • Bereiding: 30 min.

  • Bakken: 55 min.

  • Totale tijd: 1 uur en 25 min.

INGREDIENTEN
  • 40 gram gedroogde cranberry

  • 40 gram blanke ongebrande amandelen

  • 3 rijpe bananen

  • 4 eieren

  • 50 ml amandelmelk

  • 150 gram amandelmeel

  • 100 gram bloem

  • 6 gram bakpoeder

  • 1 snuf zout

  • 1 tl bakingsoda

  • 1 el citroensap

  • 140 gram blauwe bessen

  • 50 gram gemengde ongebrande noten

INSTRUCTIES
  • Verwarm de oven (conventioneel) voor op 180 graden Celsius.

  • Snijd de cranberries en amandelen in stukjes. Vet een cakeblik in, leg een bakpapier erin en laat de randen overhangen. Vet het bakpapier ook in.

  • Pel de bananen en pureer met een staafmixer. Voeg de eieren toe, vervolgens de amandelmelk en roer door.

  • Zeef het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder en het zout. Roer de droge delen door de natte delen. Meng de bakingsoda met een eetlepel citroensap en voeg toe aan het beslag.

  • Meng de blauwe bessen en de stukjes cranberry en amandelen door het beslag. Stort het beslag in het cakeblik en decoreer bovenop met de gemengde ongebrande noten.

  • Bak het bananenbrood in het midden van de oven af in 50 tot 55 minuten of totdat een prikker er droog uitkomt. Laat de cake een half uur afkoelen in de vorm, snijd de randen los en til het bananenbrood met behulp van het bakpapier uit het cakeblik.

NOTITIES

Verpak het bananenbrood in (huishoud)folie en bewaar buiten de koeling, dan is het zeker 3 dagen houdbaar.

Voor een zoetere variant voeg je twee tot drie eetlepels honing aan het beslag toe.

Je kunt ook plakjes snijden en per stuk verpakken en invriezen zodat je altijd een vers plakje bananenbrood hebt bij een kopje thee.

Terug naar het overzicht