bietenrisotto met gegrilde groenten en geitenkaas

Risotto is voor mij echt comfortfood en ideaal om allerlei restjes in de koelkast in te verwerken. Deze risotto kleurt door de bietjes prachtig roze en het contrasteert geweldig met de gegrilde groenten. De geitenkaas en noten maken het voor mij helemaal af door de pittige smaak en bite. Het geeft diepte aan het gerecht en het is een plaatje op je bord.

Dit recept voor 2 personen maakte ik in de Sage Fast Slow Pro. Een snelkookpan en slowcooker in één. Hier in huis heb ik er al van alles in gemaakt: hachée, appelmoes, stoofperen, yoghurt, gekookte aardappels en groenten en natuurlijk deze bietenrisotto.

  • Bereiding: 10 min.

  • Bakken: 30 min.

  • Totale tijd: 40 min.

INGREDIENTEN
  • 2 sjalotten

  • 2 tenen knoflook

  • 25 g roomboter

  • 140 g risotto

  • 100 g droge witte wijn

  • 400 g groentebouillon

  • 5 el rode bietensap

  • 150 gr courgette

  • 1 gele gegrilde paprika

  • 1 rode gegrilde paprika

  • 100 g zachte geitenkaas met korst

  • 200 g gekookte rode biet

  • 30 g geroosterde pecannoten

  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas

  • Peper en zout

INSTRUCTIES
  • Schil de sjalotten en de knoflook en snijd fijn. Smelt de roomboter in de Sage Fast Slow Pro, kies de stand ’sear’. Fruit de sjalot en knoflook. Voeg de risotto toe en verwarm al roerend 2 minuten.

  • Blus af met de witte wijn en verwarm al roerend een minuut. Voeg de groentebouillon en het bietensap toe.

  • Sluit de deksel en kies de stand ‘pressure cook risotto’ en kook de risotto 7 minuten.

  • Verwarm een grillpan op het vuur, snijd de courgette en beide soorten paprika in stukken en gril. Haal de groenten uit de grillpan en gril de geitenkaas kort aan beide zijden. Snijd de biet in fijne blokjes. Hak de pecannoten grof.

  • Roer de risotto door, voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over twee diepe borden, verdeel de gegrilde groenten, de geitenkaas en de pecannoten over de risotto.

NOTITIES

Er zijn verschillende soorten geitenkaas, dus kies welke jij het lekkerste vindt!

Deel dit recept