![[200114 DW] HHB – Fotografie Website_00009](https://www.anoukbaktdoor.nl/wp-content/uploads/2020/01/200114-DW-HHB-Fotografie-Website_00009.jpg)
FRISSE APPELCAKE
Wie houdt er nu niet van baksels met appel? In Nederland is appeltaart nog steeds één van de taarten die het meeste gemaakt wordt. Mijn favoriete appeltaartrecept ga ik zeker nog een keer met jullie delen. Het recept voor deze appelcake is door de toevoeging van citroen en friszure appels een lichte variant. Een taart die heerlijk weg eet in de zomer. Ga maar eens kijken in je keuken, waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten in huis en houdt dus niets je tegen om deze cake te maken.
INGREDIENTEN
INSTRUCTIES
NOTITIES
Bewaar de appelcake afgedekt met (huishoud)folie bij kamertemperatuur, dan is het 3 dagen houdbaar.
Je kunt voor deze cake de appel door peer (niet te rijpe) vervangen of de rozijnen door in stukjes gesneden gedroogde abrikoos.
Wil je de appelcake pimpen, drizzle dan karamelsaus over de cake en spuit mooie toeven met mascarpone kaneelroom. Zit de room eenmaal op de appelcake dan moet je de appelcake in de koeling bewaren. Haal hem dan 20 tot 30 minuten voor het serveren uit de koeling.