granola

Granola, heerlijk voor in de kwark! Ik maak het graag zelf omdat ik dan precies weet wat erin zit en ik ook de hoeveelheid suikers kan bepalen. Dus wel het krokante wat kenmerkend is voor granola, maar niet de grote hoeveelheden suiker. Ik gebruik in dit recept trouwens honing als zoetmiddel.

De granola maak ik met de hetelucht functie van de Sage Combi Wave 3 in 1. Verdubbel het recept als je meer wilt maken, want in een afgesloten pot is het weken houdbaar.

  • Voorbereiding: 15 min.

  • Bakken: 45 min.

  • Totale tijd: 60 min.

INGREDIENTEN
  • 70 g walnoten

  • 25 g kokosolie

  • 25 g honing

  • Snuf zout

  • 1 tl kaneel

  • 250 g havervlokken

  • 20 g pompoenpitten

  • 25 g kokosvlokken

  • 1 biologische sinaasappel

  • 45 g gedroogde abrikoos

INSTRUCTIES
  • Verwarm de Sage Combi Wave 3 in 1 met de hete luchtfunctie  voor op 170 °C.

  • Snijd de walnoten grof. Verwarm in een steelpan de kokosolie, de honing, het zout en de kaneel en roer door.

  • Meng in een kom de havervlokken, pompoenpitten en gehakte walnoten. Schenk de op smaak gebrachte olie erover en roer door totdat alles bedekt is met olie en honing.

  • Spreid het mengsel uit over de bakplaat en zet in de oven. Bak 40 minuten en schep iedere 10 minuten om. Voeg na 40 minuten de kokosvlokken toe en bak nog 5 minuten totdat het geheel goudbruin is.

  • Haal de granola uit de oven, rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven en schep om. Laat de granola afkoelen. Snijd de abrikoos in stukjes en roer door de granola.

NOTITIES

Met dit recept heb je een goed basisrecept voor granola en kun je zelf gaan variëren met de ingrediënten. Gebruik noten die jij lekker vindt, voeg stukjes fijngehakte chocolade toe of varieer met het gedroogde fruit, de zaden en de pitten.

Bak je het recept in een andere oven dan de Sage Combi Wave 3 in 1, dan raad ik je aan om de temperatuur te verlagen naar 150 of 160 graden, de baktijd met 5 tot 10 minuten te verkorten en rustig te bakken bij onder- en bovenwarmte. Een combimagnetron bakt immers anders dan een oven.

Deel dit recept