Project omschrijving

MASCARPONE KANEELROOM

Natuurlijk kun je je taart decoreren met een lekkere toef slagroom. Wil je nu net iets meer toevoegen dan is dit recept een aanrader. Door de slagroom met de mascarpone te mengen, krijg je een stevigere toef die mooi blijft staan. Ik kies hier voor kaneel als smaakmaker, maar je kunt ook de rasp of wat sap van een citroen of sinaasappel toevoegen.

  • Bereiding: 15 min.

  • Bakken: n.v.t.

  • Totale tijd: 15 min.

INGREDIENTEN
  • 150 ml slagroom

  • 100 gram mascarpone

  • 1 eetlepel witte basterdsuiker

  • 1 theelepel kaneel

INSTRUCTIES
  • Klop de mascarpone kort los met de helft van de suiker. Klop de slagroom op met de andere helft van de suiker en voeg als de slagroom lobbig wordt de kaneel en de mascarpone toe. Klop het geheel stijf en bewaar koel.

NOTITIES

De mascarpone kaneelroom is 24 uur te bewaren in de koeling.

De room is lekker op gebak met appel, perziken, abrikozen of op toetjes en ijs.

Terug naar het overzicht