Project omschrijving

Rode vruchtensaus

Als je zelf een vruchtensaus maakt voor op een cheesecake of over ijs, dan weet je precies wat erin zit. Daarnaast bepaal je zelf of je suiker toevoegt en hoeveel. Met dit recept maak je een heerlijke rode fruitsaus die bijvoorbeeld goed combineert met de witte chocolade cheesecake. Door meer geleisuiker of gelatine toe te voegen, wordt de saus dikker en wordt het een jam, dat is weer lekker als laag in een taart met verschillende vullingen.

  • Bereiding: 15 min. 

  • Bakken: n.v.t.

  • Totale tijd: 60 min. (inclusief afkoelen)

INGREDIENTEN
  • 250 gram rood diepvriesfruit

  • 65 gram geleisuiker speciaal (die is minder zoet dan normale geleisuiker)

  • Rasp van 1 biologische citroen

  • 1 eetlepel citroensap

INSTRUCTIES
  • Verwarm het diepvriesfruit in een steelpannetje totdat het zacht wordt en mix het dan wat gladder met de staafmixer. Heb je geen staafmixer dan kun je ook stevig prakken met een vork.

  • Voeg het citroensap en de citroenrasp toe. Voeg tot slot de geleisuiker toe, roer goed door en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

  • Giet de saus over in een weckpot en laat afkoelen.

NOTITIES

Bewaar de saus in de koelkast, dan is het minimaal een week houdbaar. Invriezen in porties kan natuurlijk ook.

Terug naar het overzicht