Project omschrijving

smoothie bowl

Een heerlijk romige smoothie bowl vol groente en fruit. Ik maakte het in de Sage Super Q, een zeer hoogwaardige blender met een krachtige motor.

Door het gebruik van bevroren fruit ontstaat de romige en dikke structuur, waardoor het lijkt op een mousse. Fluweel zacht, ook van smaak.

  • Voorbereiding: 10 min.

  • Bereiden: 5 min.

  • Totale tijd: 15 min.

INGREDIENTEN
  • 250 g diepvries mango

  • 100 g kokosmelk

  • 100 g kwark

  • 100 g verse bladspinazie

  • 1 verse mango

  • 50 g granola

  • 2 el kokosvlokken

INSTRUCTIES
  • Laat de bevroren mango 10 minuten staan in een schaaltje op het aanrecht.

  • Doe vervolgens de mango, kokosmelk, kwark en bladspinazie in de blender, kies de stand ‘groene smoothie’ en mix tot een glad geheel. Gebruik tussendoor de stamper om de spinazie naar beneden te duwen.

  • Schenk het groene ontbijtje in twee schaaltjes.

  • Schil de mango en snijd in plakjes. Verdeel over ieder schaaltje 25 gram granola, de mango en de kokosvlokken.

NOTITIES

Dit recept is goed voor twee schaaltjes. Eet het als ontbijt of voor de lunch!

Terug naar het overzicht

Deel dit recept