
upside down appelcake
Deze upside down appelcake met karamelsaus maak ik met de Sage Bakery Boss en bak ik in de Sage Smart Oven Pizzaiolo. Het is een soort tarte tatin, maar dan gebakken in een pizza oven en met cake in plaats van korstdeeg. Een variatie op appeltaart en wie houdt daar nu niet van?
Het cakebeslag klop ik romig in de mixer. De platte menghaak met siliconen schrapers neemt alles in de kom mee, zodat ik eindig met een zijdezacht en luchtig beslag. De kaneel en kardemom, harmoniëren mooi met de karamel en appel en geven diepte aan de taart.
Heb je geen pizza oven met speciale pizzapan, bak de cake dan in een grote tarte tatin vorm in een heteluchtoven op 175 °C voor 30 tot 40 minuten. De baktijd hangt af van de grootte van je bakvorm.
INGREDIENTEN
INSTRUCTIES
NOTITIES
Het is een groot recept, dus als je een kleinere bakvorm hebt, verklein het recept dan.
De upside down appelcake is lauwwarm heerlijk, met een bolletje ijs of een flinke dot slagroom.