Online Workshop Kerstdesserttaart2022-12-07T08:57:11+00:00

ONLINE WORKSHOP KERSTDESSERTTAART

22 december van 19.00-22.00 uur

Als je meedoet met deze online workshop dan is het toetje voor komend kerstdiner alvast gemaakt!

Kerst staat voor de deur, je hebt het menu bepaald en nu het toetje nog. Vorig jaar maakte je een kerstdesserttaart. Je had zo je best gedaan, maar het leek in de verste verte niet op de foto in je kookboek. De bavarois was veel te slap, dus na het aansnijden van het eerste puntje, liep de hele vulling als vla eruit. Het gaf een hoop lol aan tafel en de smaak was er niet minder om, maar jij baalde flink.

Daarnaast wilde dat biscuit voor de tussenlaagjes ook maar niet luchtig bakken en het decoratiebeslag heb je maar achterwege gelaten. Het biscuit was steeds ongaar of juist te droog. Met de kant en klare mix uit de supermarkt bereik je meestal een iets beter resultaat, maar jij vindt jezelf een goede thuisbakker en die moet toch zelf biscuit of bavarois kunnen maken, zonder kant en klare mix. Terwijl je dit zegt tegen jezelf zie je het beeld van je laatste poging tot het maken van verse bavarois weer op je netvlies en de moed zakt je in je schoenen. Je neigt voor dit jaar naar een poedermix ook al vind je de bavarois dan chemisch smaken.

Even terug naar de poging van vorig jaar. Om het geheel er spectaculair uit te laten zien, het was immers kerstmis, bouwde je de taart laagje voor laagje op zodat je met het aansnijden super strakke laagjes biscuit en bavarois zou zien. Wat een geklieder was dat opbouwen met die te slappe bavarois. Diep van binnen had je al in de gaten dat er geen strakke laagjes te zien zouden zijn. Je geduld en tijd waren op en de decoratie heb je maar laten zitten. Er stonden nog wat chocolade vlokken in de kast die bovenop de taart gingen. Ook lekker, maar het was niet je plan.

Als je alleen al denkt aan vorig jaar, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je al geen zin meer om überhaupt aan het toetje voor de komende kerst te beginnen. Het geeft meer stress dan plezier. Je plan was om eens een keer iets nieuws te proberen zoals het werken met decoratiebeslag. Toch heb je het maken van nieuwe recepten met voor jou onbekende technieken al eerder alleen geprobeerd. Het wordt nooit zoals op het plaatje en er gaat altijd wel iets mis. Misschien ga je toch maar een van die desserttaarten uit de supermarkt op tafel zetten. Je hebt immers ook nog een heel kerstmenu te koken.

ONLINE WORKSHOP KERSTDESSERT-TAART

22 december van 19.00-22.00 uur

Als je meedoet met deze online workshop dan is het toetje voor komend kerstdiner alvast gemaakt!

Kerst staat voor de deur, je hebt het menu bepaald en nu het toetje nog. Vorig jaar maakte je een kerstdesserttaart. Je had zo je best gedaan, maar het leek in de verste verte niet op de foto in je kookboek. De bavarois was veel te slap, dus na het aansnijden van het eerste puntje, liep de hele vulling als vla eruit. Het gaf een hoop lol aan tafel en de smaak was er niet minder om, maar jij baalde flink.

Daarnaast wilde dat biscuit voor de tussenlaagjes ook maar niet luchtig bakken en het decoratiebeslag heb je maar achterwege gelaten. Het biscuit was steeds ongaar of juist te droog. Met de kant en klare mix uit de supermarkt bereik je meestal een iets beter resultaat, maar jij vindt jezelf een goede thuisbakker en die moet toch zelf biscuit of bavarois kunnen maken, zonder kant en klare mix. Terwijl je dit zegt tegen jezelf zie je het beeld van je laatste poging tot het maken van verse bavarois weer op je netvlies en de moed zakt je in je schoenen. Je neigt voor dit jaar naar een poedermix ook al vind je de bavarois dan chemisch smaken.

Even terug naar de poging van vorig jaar. Om het geheel er spectaculair uit te laten zien, het was immers kerstmis, bouwde je de taart laagje voor laagje op zodat je met het aansnijden super strakke laagjes biscuit en bavarois zou zien. Wat een geklieder was dat opbouwen met die te slappe bavarois. Diep van binnen had je al in de gaten dat er geen strakke laagjes te zien zouden zijn. Je geduld en tijd waren op en de decoratie heb je maar laten zitten. Er stonden nog wat chocolade vlokken in de kast die bovenop de taart gingen. Ook lekker, maar het was niet je plan.

Als je alleen al denkt aan vorig jaar, de uren die je in de keuken hebt gestaan en de chaos die achterbleef, dan heb je al geen zin meer om überhaupt aan het toetje voor de komende kerst te beginnen. Het geeft meer stress dan plezier. Je plan was om eens een keer iets nieuws te proberen zoals het werken met decoratiebeslag. Toch heb je het maken van nieuwe recepten met voor jou onbekende technieken al eerder alleen geprobeerd. Het wordt nooit zoals op het plaatje en er gaat altijd wel iets mis. Misschien ga je toch maar een van die desserttaarten uit de supermarkt op tafel zetten. Je hebt immers ook nog een heel kerstmenu te koken.

Hoe zou het zijn als jij…..

  • die desserttaart voor het kerstdiner van begin tot eind zelf maakt, mooi laag voor laag opgebouwd en fantastisch gedecoreerd. Begin je al van trots te stralen?

  • via een overzichtelijke planning en duidelijke stappen, onderdeel voor onderdeel maakt en zo de taart met de minuut een geheel ziet worden en stressvrij de kerstdagen ingaat.

  • je scala aan basisrecepten hebt uitgebreid en geen kant en klare mix voor biscuit of bavarois meer nodig hebt, maar deze recepten vanaf de basis met pure verse ingrediënten maakt. En alles gewoon met producten die wel weer op komen en niet staan te verpieteren in je keukenkastjes.

  • de recepten die al meerdere keren zijn mislukt, succesvol bakt. Een luchtig biscuit, een romige en fluweelzachte bavarois en een geweldige decoratie voor de finishing touch.

  • uit je comfortzone van vertrouwde recepten stapt en het bakken van nieuwe recepten en technieken aandurft zodat je niet steeds teruggrijpt op de voor jou vertrouwde succesnummers of een kant en klare desserttaart.

Doe mee met de

online workshop Desserttaart

op 22 december van 19.00-22.00 uur!

Je zult achteraf zeggen: heb ik me hier nu zo druk om gemaakt, het maken van een desserttaart is zoveel makkelijker dan ik dacht!

Maar hoe werkt dat dan?

Vanuit jouw en mijn keuken gaan we aan de slag. De boodschappenlijst met ingrediënten krijg je van tevoren toegestuurd zodat je precies weet wat je in huis moet halen, wat je afgewogen klaar moet hebben staan en wat je eventueel al als kleine voorbereiding gedaan moet hebben voordat de workshop start.

Tijdens de workshop neem je je laptop mee de keuken in en zie je mij op het beeldscherm. Stap voor stap bereiden we samen het recept. Omdat sommige onderdelen een lange bereidingstijd kennen, kan het zijn dat je het laatste stukje opbouwen van de taart afmaakt als de workshop voorbij is. Natuurlijk heb ik je dan tijdens de workshop al lang en breed laten zien hoe het moet en laat ik je niet met drie losse taartonderdelen zitten waarvan je geen idee hebt wat je ermee moet doen.

Direct na afloop van de workshop ontvang je per mail het recept met de bereidingswijze, dus tijdens de workshop kun je je aandacht volledig richten op het bakken en hoef je niet alle stappen mee te schrijven. Ik adviseer je wel om aantekeningen te maken van handige tips die ik tussendoor deel. 

Omdat ik het zó leuk vind om met jou aan de bak te gaan, voeg ik ook bij deze workshop een extra element toe. Zie het als de kers op de taart. Ik ga je laten zien hoe je een leuke decoratie van chocolade maakt voor bovenop de taart. Laat je door mij verrassen en uitdagen. Je beslist zelf of je deze moeilijkheidsgraad gaat toepassen op de taart of niet. Natuurlijk krijg je van deze extra techniek of dit extra onderdeel het recept met de bereiding. Je hebt het mij dan al tijdens de workshop stap voor stap zien doen en er je vragen over kunnen stellen. Een betere voorbereiding kun je je niet wensen.

Aan het einde van deze fantastische online workshop heb jij…

  • een heerlijke desserttaart voor 10 personen gevuld met passievruchtbavarois en dunne laagjes biscuit, omhuld met een rand van decoratiebeslag, afgemaakt met een gelei van passievrucht en versierd met een geweldige decoratie van chocolade.
  • een echte showstopper voor na het kerstdiner. Ik hoor de oh’s en ah’s van je tafelgasten al en dan hebben ze jouw taart met een zoetje, een zuurtje en een knapperige bite nog niet eens geproefd.
  • een taart die al klaar staat in de vriezer en alleen nog maar 24 uur voor het opdienen ontdooid hoeft te worden, zodat je er geen werk aan hebt op de dag van het kerstdiner. Dus geen klodders op je feestjurk omdat je nog met slagroom aan de gang moet voor het toetje.
  • je bakvaardigheden weer uitgebreid en maak je decoratiebeslag, biscuit, verse bavarois en een feestelijke decoratie van chocolade voortaan zelf, want de recepten, volledig stap voor stap uitgeschreven zijn na de workshop in jouw bezit.
  • veel baktips en inspiratie gekregen. Ik doe immers alles voor en je mag tussendoor steeds vragen stellen.
  • hard gewerkt, gelachen en een flinke berg afwas! Dus schakel die hulptroepen maar alvast in om alles weer schoon in de kast te krijgen. Ze helpen graag in ruil voor het opsnoepen van de restjes op de spatels en in de mengkommen.
IK DOE MEE!

Investering voor deze 3 uur durende online workshop is €50,-

Tevreden klanten over andere online workshops van Anouk

‘De avond is bij iedereen ontzettend positief ontvangen. En ook zeker de verhalen over je belevenissen en je bedrijf. We hebben veel plezier gehad in de keuken en de uitvoering was heel goed te doen voor ook de baknerds onder ons. Kortom voor iedereen een heel geslaagde avond! Bedankt.’

Erika

‘Wat heb ik genoten van de online workshop. Super leuk om te ontdekken dat je met heel andere producten dan ik gewend ben te gebruiken, toch heerlijke en mooie gebakjes kunt maken.

Door de duidelijke en rustige manier van uitleggen door Anouk was het goed te volgen en in eigen keuken mee te doen. Ik kan niet wachten op wat er nog voor online workshops komen gaan!’

Ellen

Anouk weet ook online iedereen erbij te betrekken waardoor je toch het ‘samen’ gevoel krijgt bij een online workshop.

Marieke

‘Dag Anouk, het was erg leuk gisterenavond. Je presenteert erg goed. Producten goed in beeld en helder verhaal.’

Hannie
IK BEN ER BIJ!

FAQ’S

Kan ik ook meedoen als ik geen laptop heb?2022-11-22T12:29:52+00:00
  • Je kunt de online workshop zeker volgen via je tablet of telefoon. Het scherm waarop je mij en mijn handelingen ziet is dan kleiner.
Kom ik tijdens de workshop in beeld?2022-11-22T12:30:48+00:00
  • Ik vraag iedereen om zijn camera aan te zetten, want dat is wel zo gezellig, maar je bent altijd vrij om de camera uit te zetten als je niet in beeld wilt. Ik vraag je om jezelf op ‘mute’ te zetten, want al die keukengeluiden uit iedere keuken leiden erg af. Vragen mag je stellen in de chat, er is een moderator die ze aan mij doorspeelt. Mocht het nodig zijn om mondeling je vraag toe te lichten, dan nodig ik je zeker uit om je microfoon even aan te zetten.
Is deze workshop geschikt voor iedereen, ongeacht zijn of haar bakniveau?2022-11-22T12:33:35+00:00
  • Mijn motto is dat iedereen kan bakken, als je maar de juiste spullen in huis haalt en een recept stap voor stap maakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik jou stap voor stap mee kan nemen en je een lekker en mooi resultaat neer gaat zetten. Al zo’n 850 mensen gingen je voor: man en vrouw, ervaren en onervaren bakkers, nationaal en internationaal. We hebben zelfs speciale ouder-kind workshops gedaan.
Moet ik live meebakken of kan ik de taart ook later maken?2022-11-22T12:34:16+00:00
  • Niets moet en heel veel mag. Vindt jij het fijn om eerst te kijken en de taart op een later moment te bakken dan kan dat prima. Wil jij live meebakken, zorg dan dat je alle voorbereidingen, die beschreven worden in de mail, gedaan hebt en dan help ik je stap voor stap door de verschillende onderdelen heen.
Hoe hoog ligt het tempo tijdens de workshop?2022-11-22T12:34:57+00:00
  • Zeker niet zo hoog als tijdens het bakken in de tent van Heel Holland Bakt. Het is hard werken, maar ik pas mijn tempo aan en check regelmatig of iedereen nog mee kan komen. Als je je camera aanzet, zie ik je in de keuken bezig en dat is voor mij een mooie check om te zien hoe ver iedereen is.
Zitten de ingrediënten en de bakmaterialen bij de investering inbegrepen?2022-11-22T12:35:34+00:00
  • Nee, je krijgt vooraf een boodschappenlijst en een lijst met benodigd bakgerei. Voor die laatste som ik ook alternatieven op. Twijfel je of iets van je bakgerei voldoet dan mag je me altijd via mail een vraag hierover stellen. Doe dit ruim voor de workshop zodat je nog op zoek kunt naar een alternatief mocht dit nodig zijn.
Welke bakmaterialen heb ik nodig voor deze workshop?2022-11-24T16:16:26+00:00
  • ovenbakplaat van minimaal 35 x 30 cm
  • bakpapier
  • liniaal
  • plank die in de vriezer past
  • handmixer met gardes
  • 2 spuitzakken
  • taartring of springvorm, diameter 16 cm
  • taartkarton of plat bord, minimaal diameter 18 cm
  • strook acetaatfolie of bakpapier, 65 x 7 cm
  • staande tafelmixer met garde (kan ook met handmixer)
  • zeef
  • schone keukendoek
  • meerdere mengkommen
  • steelpannetje
  • spatels
Kan ik deze workshop volgen met een voedselallergie of -intolerantie?2022-11-24T16:17:46+00:00
  • in de taart die we tijdens de workshop maken, zitten gluten, lactose en hij is niet plantaardig. Je kunt de workshop zeker volgen en zelf het recept aanpassen.

Titel

Ga naar de bovenkant