Anouk Glaudemans

Organisator

Anouk Glaudemans
Email
info@anoukbaktdoor.nl
Categorie

Datum

30 jun 2021
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:00

Kosten

€35,00

Workshop vegan tartelettes

Het gebruik van plantaardige producten is een mooie ontwikkeling in de wereld van bakken en koken. Ik houd echt van boter en eieren, maar vind het een uitdaging om nieuwe technieken te proberen en na te denken over wat ik eet. Balans is voor mij de sleutel!

In deze 2 uur durende workshop bakken we samen vegan tartelettes. Je weet wel, die leuke kleine ronde taartjes in de lekkerste smaken. We gaan met twee vullingen aan de slag: lemon curd (vegan) en frambozen ganache (niet vegan vanwege de ruby chocolade). Wil je alles vegan bakken dan laat je de frambozen ganache achterwege en heb je voldoende aan de lemon curd.

Ik leer je ook graag hoe je het uitlekvocht van kikkererwten, aquafaba genaamd, opklopt tot een mooie Italiaanse meringue. We zullen er de taartjes mee gaan decoreren.
Naast een oven, heb je ook nog een staafmixer, staande tafelmixer, suikerthermometer, crème bruléebrander en 8 tartelette vormpjes nodig. Je kunt ook werken met een muffinblik, maar dat bakt wel anders.
Als je twijfelt of je het juiste bakgerei in huis hebt, zoek dan contact met me via mail en ik denk graag met je mee.

Heb je zin om te leren over plantaardig bakken, om je handen uit de mouwen te steken en daarna te smullen van deze feestelijke tartelettes? Geef je dan snel op!

Titel

Ga naar de bovenkant